Search
Close this search box.

Održana interaktivna radionica sa trudnicama i majkama dojiljama o štetnosti duhanskog dima

Pušenje se smatra jednim od glavnih razloga dolaska do problema u trudnoći ili neposredno nakon poroda. Dokazano je da djeca čije su majke pušile tokom trudnoće i dojenja znatno češće imaju mnoge zdravstvene probleme, uključujući astmu i bronhitis u djetinjstvu, ali i kasnije tokom života, ali i češće infekcije pluća i uha.

U sklopu višednevnih aktivnosti u obilježavanju 31. maja, Svjetskog dana nepušenja, J.U. Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo u suradnji sa Udruženjem trudnica i mama i Udruženjem “Majka i dijete- Bombon” je organizovao interaktivne radionice namijenjene trudnicama i majkama dojiljama.

Radionicu su vodili stručnjaci iz J.U. Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo. Radionica je održana u prostorima Udruženja „Majka i dijete- Bombon”, sa početkom u 9 sati i 30 minuta.

Putem interaktivne radionice prisutnim trudnicama, ali i trudnicama i dojiljama putem Facebook live stream-a, date su adekvatne preporuke i informacije o štetnosti pušenja po zdravlje ploda i zdravlje dojenčeta. Ovim želimo poslati poruku da je o zdravlju respiratornog sistema potrebno brinuti od samog početka života, pa i prije rođenja.